Andreasen пипета со 25 ml капацитет; Сталак за пипета (10 kg); Цилиндар за седиментација (500ml); Гумен лепак за цилиндерот; Сад за испарување, стакло, дијаметар 90, 55mm височина; Хидрометар за почва, долго стебло, 0.995 до 1030 g/ml; Стаклен резервоар, димензии: 600x300x380 mm; Професионален грејач со термостат, намотка за ладење, единица за циркулација; Термометар со опсег 0-50 C; Целосна тежина: приближно 40 kg;