Memmert steriliser SF30plus

Категорија: Инструменти

Бренд:

SKU: SF30PLUS

Категорија: Инструменти

Бренд:

SKU: SF30PLUS

• Tемпературен опсег +20 до +250 °C
• Прецизност на температура до 99,9 °C: 0,1 / од 100 °C: 0,5
• Опсег на работна температура најмалку 5 над температурата на околината до +250 °C
• Температурен сензор 1 Pt100 сензор DIN класа А во 4-жично коло
• Внатрешност која лесно се чисти, изработена од нерѓосувачки челик, со длабоко исцртани ребра со
• интегрирано и заштитено греење со голема површина од четири страни
• Волумен: 32 l
• Димензии w(A) x h(B) x d(C): 400 x 320 x 250 mm
• Макс. број на внатрешни полици 3
• Макс. полнење на комората 60 kg
• Макс. полнење по полица 20 kg
• Јазик: германски, англиски, шпански, француски, полски, чешки, унгарски
• ControlCOCKPIT SingleDISPLAY.
• Адаптивен мултифункционален дигитален PID-микропроцесорски контролер со TFT дисплеј во боја со висока дефиниција
• Тајмер Дигитален бројач наназад со подесување на целното време, прилагодлив од 1 минута до 99 дена
• Функција SetpointWAIT времето на процесот не започнува додека не се постигне поставената температура
• Калибрација на три слободно избрани температурни вредности
• Прилагодливи параметри температура (Целзиус или Фаренхајт), положба на вентилот за воздух, време на програма,
• временски зони, лето/зимско време
• Димензии w(D) x h(E) x d(F): 585 x 704 x 434 mm (d +2x56mm рачка на вратата)
• Куќиште изработено од цинк-обложен челик
• Конвекција: принудна циркулација на воздухот со тивка воздушна турбина, прилагодлива во чекори од 10%.
• Свеж воздух: Мешавина од претходно загреан свеж воздух со електронски прилагодлив воздушен вентил
• Приклучок за проветрување со затворач
• Програма за документација складирана во случај на прекин на струја
• Програмирање на софтверот AtmoCONTROL за читање, управување и организирање на логерот на податоци преку
• Етернет интерфејс (привремената пробна верзија може да се преземе). USB стик со софтвер AtmoCONTROL
• достапен како додаток (на барање).
• Прилагодлив електронски монитор за прекумерна температура и механички ограничувач на температурата TB,
• класа на заштита 1 според DIN 12880 за исклучување на греењето прибл. 20°C над номиналната температура
• Автодијагностички систем за анализа на дефекти
• Целосно изолирана врата од нерѓосувачки челик со заклучување со 2 точки (заклучување на вратата со компресија)
• Внатрешност 1 решетка од не’рѓосувачки челик, електрополиирана
• Сертификат за калибрација на работи Калибрација на +160°C