Memmert Steriliser SF55plus

Категорија: Инструменти

Бренд:

SKU: SF55PLUS

Категорија: Инструменти

Бренд:

SKU: SF55PLUS

• Поставување температурен опсег +20 до +250 °C
• Прецизност на поставување температура до 99,9 °C: 0,1 / од 100 °C: 0,5
• Опсег на работна температура најмалку 10 над температурата на околината до +250°C
• Температурен сензор 1 Pt100 сензор DIN класа А во 4-жично коло
• Димензии w(A) x h(B) x d(C): 400 x 400 x 330 mm (d помалку 39 mm за вентилатор)
• Внатрешен ентериер кој лесно се чисти, изработен од нерѓосувачки челик
• Волумен 53 l
• Макс. број на внатрешни полици 4
• Макс. полнење на комората 80 kg
• Макс. полнење по полица 20 kg
• ControlCOCKPIT SingleDISPLAY. Адаптивен мултифункционален дигитален PID-микропроцесорски контролер
• со TFT дисплеј во боја со висока дефиниција
• Тајмер Дигитален бројач наназад со подесување на целното време, прилагодлив од 1 минута до 99 дена
• Калибрација на три слободно избрани температурни вредности
• Прилагодливи параметри температура (Целзиус или Фаренхајт), брзина на вентилаторот, позиција на вентилот за воздух,
• време на програмата, временски зони, летно/зимско време
• Куќиште заден цинк-обложен челик
• Присилна циркулација на воздухот со вентилатор со тивка воздушна турбина, прилагодлива во чекори од 10%.
• Свеж воздух Мешавина од претходно загреан свеж воздух со електронски прилагодлив воздушен вентил
• Приклучок за проветрување со затворач на ограничувач
• Програмирање на софтверот AtmoCONTROL за читање, управување и организирање на логерот на податоци преку
• Етернет интерфејс (привремената пробна верзија може да се преземе). USB стик со софтвер AtmoCONTROL
• достапен како додаток (на барање).
• Прилагодлив електронски монитор за прекумерна температура и механички ограничувач на температурата TB,
• класа на заштита 1 според DIN 12880 за исклучување на греењето прибл. 20°C над номиналната температура
• Автодијагностички систем за анализа на дефекти
• Целосно изолирана врата од нерѓосувачки челик со заклучување со 2 точки (заклучување на вратата со компресија)
• Внатрешност 1 решетка од не’рѓосувачки челик, електрополиирана
• Сертификат за калибрација на работи Калибрација на +160°C