Memmert Universal Oven UF260plus TwinDisplay

Категорија: Инструменти

Бренд:

SKU: UF260PLUS

Категорија: Инструменти

Бренд:

SKU: UF260PLUS

• Температура
• Опсег на работна температура најмалку 5 или 10 над мбиентална до +300 °C
• Прецизност на температура до 99,9 °C: 0,1 / од 100 °C: 0,5
• Температурен опсег од +20 до +300 °C
• Температурен сензор 2 сензори Pt100 DIN класа А во 4-жично коло за меѓусебно следење,
• преземање функции во случај на грешка

• Вентилација
• Присилна циркулација на воздухот со вентилатор со прилично воздушна турбина,
• прилагодлива во чекори од 10% за секој сегмент поединечно
• Свеж воздух Мешавина од претходно загреан свеж воздух со електронски прилагодлив воздушен вентил
• Приклучок за проветрување со затворач на ограничувач

• Комуникација
• Програма за документирање и запазување на информации во случај на прекин на струја
• Програмирање на софтвер AtmoCONTROL на USB стик за програмирање, управување и пренос на програми преку етернет интерфејс или USB порта

• Безбедност
• Механички ограничувач на температурата за контрола на температурата TB, класа на заштита 1 според DIN 12880 за исклучување на греењето прибл. 20°C над номиналната температура
• Монитор за контрола на температурата TWW, класа на заштита 3.1 или прилагодлив температурен ограничувач TWB, класа на заштита 2, може да се избере на екранот
• AutoSAFETY дополнително интегриран монитор за над и поттемпература „ASF“, автоматски следејќи ја зададената вредност на претходно поставен опсег на толеранција, аларм во случај на преголема или поттемпература, греењето се исклучува во случај на преголема температура
• Автодијагностички систем за анализа на дефекти
• Визуелен и акустичен аларм

• Стандардна опрема
• Сертификат за калибрација на +160°C
• Целосно изолирана врата од нерѓосувачки челик со заклучување со 2 точки (заклучување на вратата со компресија)
• Внатрешност 2 решетки од нерѓосувачки челик, електрично полирани

• Електрични податоци
• Напон Електрично оптоварување 230 V, 50/60 Hz, приближно 3400 W