Микротом Leica RM2125 RTS Дебелина на сечење: 0.5 до 6 micrometer Зголемувања на дебелина на сечење: – од 0-2 micrometer со 0.5 micrometer зголемување – од 2-10 micrometer со 1 micrometer зголемување – од 10-20 micrometer со 2 micrometer зголемување – од 20-60 micrometer со 5 micrometer зголемување Должина на вертикално сечење: 59 mm / 2.32 in Хоризонтално движење на примерок: 25 mm / 0.98 in Повлекување на примерок: on/off , приближно 25 micrometer Сечење: 10 micrometer и 50 micrometer Димензии : 472 x 438 x 265 mm Тежина: 29 kg CE сертификат Температура на операција: +18 °C до +30 °C Ориентација на примерок: (X/Y) 8 °C Стандардна достава на инструментот вклучува: -RM2125 RTS микротом со директно монтирано тело за стеги за примерок -Систем стеги -Тркало за селекција на насока -Функција на задржување on/off -2 механички делови за сечење – Сет алатки: клуч со рачка големина 3.0 клуч со рачка големина 4.0 клуч големина 8.0 навлака за прашина 50 ml масло прирачник за употреба со инструкции CD Додатоци: – држач за нож, без латерално поместување, сребрена боја – држач на нож Е за нископрофилни сечила, сребрена боја – Leica нископрофилни сечила 80 mm должина (пакување од 50) – Универзален стегач за касети со адаптер – Послужавник за отпад